Krachtenexpeditie

 

Ben je ouder van een kind op de middelbare school, doe dan even mee met deze korte quiz van 2 vragen.

1.      Welke dingen wens je je kind toe in de rest van hun leven in maximaal 5 woorden?

2.      Welke dingen leert je kind op school in maximaal 5 woorden?

Is er geen tot weinig overlap in de antwoorden op deze vragen? Lees dan vooral door!

 

 

 

Kiezen

 

Keuzes maken. Al op jonge leeftijd moeten kinderen tegenwoordig allerlei keuzes maken die een flinke invloed hebben op het verloop van hun verdere leven. Maar hoe maak je goede keuzes als je niet een goed beeld hebt van wie je bent en waar je voor staat? Dat is lastig. Toch gaan we er met zijn allen maar vanuit dat dit moet lukken. Een gevolg is dat er veel jongeren afhaken in de eerste fase van hun vervolgopleiding, omdat ze niet de juiste beslissing hebben genomen. Ook op de werkvloer weten veel jonge mensen niet goed wat hun kwaliteiten zijn en hoe ze deze kunnen inzetten. Het gevolg is het wegvloeien van energie met burn-outs als gevolg.

 

Zelfkennis

 

Gelukkig is er studiehulp bij het kiezen. Zij kijken waar je interesses aansluiten bij de verschillende vervolgopleidingen. Daarbij wordt er vooral gekeken vanuit de opleidingen. RRené doet het anders en kijkt vanuit het kind. Kiezen gaat veel beter wanneer je jezelf kent.

Eigen kwaliteiten en zingeving

 

Waar liggen jouw uniek kwaliteiten en hoe kunnen die zo maximaal mogelijk benut worden? Waar krijg je energie van? Welke dingen geven me een tevreden gevoel en dus mijn leven zin?  Inzicht in deze vragen vergroot niet alleen de kans op betere keuzes maar verschaffen de leerlingen ook inzichten die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken.

 

Op expeditie!

 

RRené neemt jongeren die meer willen weten over hun eigen kwaliteiten, mee op expeditie. De basis voor deze ontdekkingstocht is plezier maken. Met leuke spellen verlaat je jouw comfortzone en ga je ontdekken welke dingen energie en inspiratie geven en waar je goed in bent. De nadruk ligt hierbij op actief bezig zijn en ervaren. Vervolgens maak je een plan hoe je jouw unieke krachten maximaal kunt benutten in jouw leven. Klaar om te floreren!

Een krachtenexpeditie bestaat uit 12 weken een bijeenkomst van elk anderhalf uur.

Deze expeditie is geschikt voor jongeren van 15-20 jaar en wordt opgestart bij een minimum van 6 deelnemers en een maximum van 12.

 

 

Meer weten over deze expeditie? Of weet je al zeker dat je meegaat op expeditie? Klik hier!

 

Copyright 2016 RRené - Zwijsenstraat 2, 5062 CW Oisterwijk - +31(0)630392755 - info@rrene.nl - www.rrene.nl

Top